Poppy-seeds-bagels

Iebiezinātā piena barankas ar magoņu sēkliņām

Sastāvdaļas:

1 kārbiņa kondensētā piena;
3 olas;
soda – ½ tējk.;
milti – 700 g;
šķipsniņa sāls;
magoņu sēkliņas.

Pagatavošana:

Lej bļodā iebiezināto pienu, pievieno divas olas, sāli, sodu un ar putojamo slotiņu samaisa. Pakāpeniski iesijā miltus un samīca mīklu. Sadala mīklu 8-9 daļās un no katras daļas saveļ desiņu. Tad sagriež nelielos gabaliņos un no katra gabaliņa saveļ nelielu desiņu, savieno galus un veido ritenīti. Plātī klāj cepampapīru, kārto barankas, pārsmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar magoņu sēkliņām. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 10-15 minūtes, līdz zeltaini brūni.

dscn3676

Ceptas barankas (churros)

Sastāvdaļas:

100 g milti;
Olas 3 gab.;
Ūdens 90 ml;
Cukurs 10 g;
Sviests 40 g;
1 tējkarote vaniļas cukura;
Sāls 2 g;
Eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

Ūdeni vai pienu uzkarsē pievieno cukuru,sāli,sviestu vai margarīnu un uzvāra,iesijā miltus un ļoti ātri, rūpīgi samaisa 1-2 minūtes,līdz mīkla saveļas vienā masā.Tad katliņu noņem no uguns, atdzesē 1-2 minūtes.Mīklai pievieno pa 1 olai, labi iemaisa, līdz mikla paliek gluda.Gatavo mīklu liek konditorejas maisiņā un spiež barankas vai citas formas uz cepamā papīra gabala. Barankas kopā ar cepamā papīra gabalu liek sakarsētā eļļā.Kad barankas no vienas puses paliek zeltainas,apgriež barankas uz otru pusi. Barankas apber ar pūdercukuru vai sajauktu ar kanēli.

FruitCrisps-Sliced2SAUSIŅI AR RIEKSTIEM UN ŽĀVĒTIEM AUGĻIEM

Sastāvdaļas:

Kviešu milti 350-400 gr
Olas 3+1(pārsmērēšanai)
Cukurs 1 glāze
Rieksti 1 glāze (pistācijas, lazdu rieksti vai mandeles)
Kaltēti augļi 1 glāze (rozīnes, dzērvenes, ķirši)
Sāls ½ tējkarote
Cepampulveris ½ tējkarote
Vaniļas cukurs 1 tējkarote

Pagatavošana:

Visas sausās sastāvdaļas (milti, sāls, cukurs, cepampulveris, vaniļa) sajauc kopā. Pievieno 3 sakultas olas. Jo lielākas olas, jo vairāk miltu vajag. Mazajām pietiks ar 350 gr, lielām vajag 400 gr miltus. Visu samīca viendabīgā masā. Tas aizņems 3-4 minūtes. Nekas, ka mīkla līp pie rokām, galvenais, lai visi milti būtu samitrināti. Tad ieber augļus un riekstus un izmīca atkal. Ieslēdz plīti uz 160 grādiem, lai sasilst. Plātē ieklāj cepampapīru, apber ar miltiem tajās vietās, kur liks mīklu. Rokas apber nedaudz ar miltiem (miltu vietā var sasmērēt rokas ar eļļu) un ņem trešdaļu mīklas. Izveido garu desu un liek uz plāts. Tāpat dara ar pārējām 2 daļām. Uz plāts nedaudz saplacina desiņas. Bagātīgi pārsmērē ar sakultu olu. Liek cepties uz 30 minūtēm. Kad minūtes 10 atdzisis, ar asu nazi sagriež šķēlītēs. Liek plakani uz plāts un atkal cep 160 grādos vismaz 15 minūtes. Tad izņem plāti no cepeškrāsns un katru sausiņu apgriež otrādi. Apakšiņa jau būs nedaudz brūnāka. Tad atkal liek cepeškrāsnī un cep vēl 15 min. Ja grib brūnākus, pacepina ilgāk. No trim klaipiņiem iznāk 2 pilnas plātes ar sausiņiem.

FMV6F1YHGU2K1J8.LARGESAUSIŅU PUDIŅŠ

Sastāvdaļas:

150 g vaniļas sausiņu,
4 olas,
1 glāze piena,
100 g cukura,
100 g rozīņu,
100 g sviesta.

Pagatavošana:

Sausiņus salauza un pārlej ar karstu pienu. Sviestu samaisa ar cukuru, olu dzeltenumiem, masā sastrādātiem izmērcētajiem sausiņiem. Olu baltumus sakuļ stingrās putās, pievienojot mazliet sāls un cukura. Masā iejauc nomazgātas, nosusinātas rozīnes un iecilā saputotos olu baltumus. Ietaukotā, ar rīvmaizi izkaisītā veidnē liek sagatavoto masu un cepeškrāsnī cep 30 minūtes. Pudiņu pasniedz karstu vai atdzesētu ar augļu un ogu mērcēm.